Suroviny:
4 filé z candáta, citrónová šťáva, mletý pepř, 100 g cibule, citrónová kůra z poloviny citrónu, 150 g marinovaného lososa, 8 snítek kopru, 1/4 l rybího nebo hovězího vývaru, 200 g másla, trochu zelené petrželky, trochu másla na vymazání zapékací mísy, 1/2 l mléka, 5 dcl smetany, 5 lžic mouky, 200 g brokolice, 200 g mladé karotky, 1 lžička cukru, maggi harmonie chuti
Příprava:
Filé z candáta pokapeme citrónovou šťávou, slabě okořeníme maggi harmonií chuti, osolíme a opepříme. Posypeme nadrobno nasekanou cibulkou a poklademe plátky marinovaného lososa a snítkami kopru.
Candáta stočíme do závitku, stáhneme alobalem a poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
Závitky přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla a zakryjeme pokličkou. V horké troubě dusíme asi 30 minut.
Zbylé máslo smícháme s moukou a přimícháme vývar z ryb.
Povaříme 5 minut za stálého míchání, až omáčkou zhoustne a zkrémovatí.
Nakonec jí zalijeme smetanou.
Hotovou roládu servírujeme posypanou petrželkou a přelitou omáčkou.
Poznámky:
4 porce