5 porcí

suroviny:

1 úhoř, 200 g žampiónů, 4 dcl rybího nebo hovězího vývaru, 50 g tuku, 5 lžic hladké mouky, muškátový květ, bílý pepř, 2 žloutky, citrónová šťáva

příprava:

Úhoře očistíme, stáhneme z kůže, vykucháme, vykostíme a pokrájíme na dílky. Prosolíme a necháme asi 30 minut odležet.

Poté jej vložíme do hrnce, přidáme nakrájené žampióny, přelijeme vývarem a vaříme 15 minut.

Z tuku a mouky připravíme jíšku, vyjmeme uvařeného úhoře a jíškou zahustíme omáčku, ochutíme.

Do hotové omáčky přidáme vaječné žloutky a ještě krátce provaříme.

Částí omáčky přelijeme rybu, část můžeme podávat zvlášť.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři