4 porce
suroviny:
800 g pórku, 200 g červené čočky, 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), 500 g filetů ze sumce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce octa, 2 lžíce lístků estragonu, plátky citrónu a estragonu na ozdobu, sůl, pepř
příprava:
Pór podélně rozpůlíme, příčně nakrájíme a osmahneme na oleji.
Čočku necháme projít varem, dáme okapat a přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a dusíme po poklicí asi 7 minut.
Sumčí filet omyjeme, osušíme a rozkrojíme na 4 porce. Pokapeme je citrónem, osolíme, opepříme a pečeme pod rozehřátým grilem z každé strany 4 minut.
Čočku okyselím octem, osolíme a opepříme. Vmícháme estragon.
Opečené porce sumce servírujeme s čočkou na talíře a ozdobíme estragonem a plátky citrónu.