4 porce – suroviny:

štika o váze 1,5 kg, trochu citronové šťávy, 1 polévková lžíce soli, 1 vejce, 1 šálek mléka (nebo piva), 2 polévkové lžíce oleje, 125 g mouky, 1 kg rostlinného tuku nebo oleje na smažení

příprava:

Štiku zbavíme šupin, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, nakrájíme na kousky asi tři prsty široké a necháme hodinu odležet. Vejce rozkvedláme s mlékem (nebo pivem), olejem a špetkou soli, a přidáváme mouku, až vznikne hutné, vláčné těsto.

Rybí řezy postupně namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku do zlatohněda. K řezům v těstíčku podáváme remuládovou nebo studenou hořčicovou omáčku.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři