suroviny:

1 vykuchaná a očištěná štika o váze 1,2 až 1,5 kg, 125 g prorostlé slaniny, sůl, mletý bílý pepř, šťáva z 1/2 až 1 citronu, 150 g másla, 2 snítky kopru, 1/4 l suchého bílého vína, 200 ml rybího bujonu (hotový výrobek), 20 g mouky, 40-50 g rozinek bez zrnek, 30 g mandlí nakrájených na plátky, 150 g kysané krémovité smetany, špetka cukru

příprava:

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pár minut dáme vychladit. Mezitím štiku zevnitř i zvenku omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

Potom štiku prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. V rendlíku rozpustíme 125 g másla a necháme ho mírně zhnědnout. Štiku dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů celsia, přelijeme máslem a necháme pět minut péct.

Mezitím omyjeme a osušíme kopr a přidáme ho do pekáče. Štiku podlijeme vínem a asi jednou třetinou rybího bujonu a pečeme 25 až 35 minut. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 stupňů celsia.

Štiku vytáhneme z trouby a necháme ji na teple. Šťávu přecedíme přes sítko. Rozpustíme zbývající máslo a necháme na něm zpěnit mouku, až zezlátne. Přilijeme zbývající bujon a proceděnou štávu z pečení a 5 až 7 minut necháme na mírném ohni povařit. Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a spolu s nakrájenými mandlemi přidáme do omáčky. Přimícháme smetanu anecháme přejít varem. Omáčku dochutíme.

Dobrou chuť…

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři