suroviny:

750 g štiky, sůl, pepř, 50 g oleje, 40 g hladké mouky, 50 g cibule, 2 lžíce posekané petrželky

příprava:

Štiku očistíme, zbavíme šupin, vykucháme a nerozpůlenou nakrájíme na porce (podkovy).

Na tuku osmažíme jemně nasekanou cibuli, přidáme petrželku, zaprásíme moukou a osmahneme. Růžovou jíšku zředíme asi třemi sklenkami vody.Dobře ji rozšleháme a provaříme.

Porce štiky vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut. Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila u dna.

Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlépe sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme omáčkou, která zrosolovatěla.

Podáváme jako studený i teplý pokrm.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři