suroviny:
750 g štiky, sůl, pepř, 50 g oleje, 40 g hladké mouky, 50 g cibule, 2 lžíce posekané petrželky
příprava:
Štiku očistíme, zbavíme šupin, vykucháme a nerozpůlenou nakrájíme na porce (podkovy).
Na tuku osmažíme jemně nasekanou cibuli, přidáme petrželku, zaprásíme moukou a osmahneme. Růžovou jíšku zředíme asi třemi sklenkami vody.Dobře ji rozšleháme a provaříme.
Porce štiky vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut. Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila u dna.
Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlépe sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme omáčkou, která zrosolovatěla.
Podáváme jako studený i teplý pokrm.