suroviny:

750 g štiky, 100 g másla, 250 g celeru, sůl, 5 g cukru, 1/8 l bílého vína, 40 g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, 1 žloutek, trochu octa nebo citrónové šťávy

příprava:

Vodu s cukrem, solí a trochou octa povaříme a přidáme oloupaný, na tlustší nudle nakrájený celer.

Měkký celer vyndáme, vývar procedíme, znovu uvedeme do varu a asi 15 minut v něm vaříme porce ryby.

Rybu vyjmeme na nahřátou mísu a posypeme vařeným celerem.

Z másla a mouky připravíme jíšku. Rozředíme ji vývarem z ryb a celeru a dobře povaříme na hustou hladkou omáčku, kterou procedíme.  Přidáme víno a nakonec ve smetaně rozšlehaný žloutek.

Omáčku už jen prohřejeme a nalijeme na rybu.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři