suroviny:

1 kg rybího masa, nejlépe z ušlechtilé ryby s jadrným masem – kapr, candát, lín, úhoř

nálev na vaření:

3 díly vody, 1 díl 8% octa, sůl

marináda:

1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 většího celeru, sklenice sterilované papriky, 3 cibule nakrájené na kolečka, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 2 bobkové listy

příprava:

Rybu vykostíme a nakrájíme na kostky 30×30 mm. Kostky masa nasypeme do vroucího slaného nálevu. Nálev uvedeme znovu do varu a vaříme 2 až 3 minuty. Pak jej odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut  “dojít”. Poté kostky vyjmeme a necháme na tácu vychladnout. Při delším varu by se maso rozvařilo.

příprava marinády:

Jemně nastrouhanou zeleninu i ostatní přísady vaříme asi 5 minut, pak necháme vychladnout. Do připravené litrové zavařovací sklenice skládáme střídavě vrstvu kostiček rybího masa a vrstvu zeleniny z marinády. Plnou sklenici zalijeme marinádou, uložíme do chladu (nejlépe do chladničky) a necháme 3 až 4 dny odležet. Chceme-li takto marinované rybí maso vylepšit, zbavíme je láku, vyndáme kostky ryb se zeleninou do mísy, přidáme 2 majolky, 0,5 dcl bílého vína, dochutíme solí a pepřem. Takto můžeme marinovat celé porce z kapra, štiky i jiných ušlechtilých ryb, ovšem doba vaření se podstatně prodlouží.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři