Suroviny:
750 g očištěného candáta, 100 g másla, 50 g cibule, 1 žloutek, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, 1 lžíce kaviáru, 5 dcl smetany, bobkový list, celý pepř, sůl, 2,5 dcl bílého vína
Příprava:
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list a pepř. Přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách. Candáta zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta.
Poznámky:
Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
4 porce