suroviny:
4 pstruzi, 4 plátky anglické slaniny, houby, 1 cibule, máslo, olej, sůl, pepř, sladká mletá paprika, drcený kmín, libeček, kadeřavá petrželka
příprava:
Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, možno použít např. houby naložené v soli.
Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby a orestujeme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme kmínem, pepřem, špetkou papriky a solí. (Pokud jsme použili houby naložené v soli, směs již nesolíme.) Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Pstruhy důkladně očistímě, omyjeme a osušíme. Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem slaniny a vychladlou směsí. (Aby směs “nevytékala” možno ryby zašít nití.)
Těsně před pečením obalíme pstruhy v mouce, aby se na pánev nelepili. Ihned dáme na rozehřátou pánev a pečeme z obou stran, až je kůže krásně křupavá.