suroviny pro 5 porcí:
2 mrkve, 2 cukety, 2 cibulky, 2 lžíce rostlinného tuku, sůl, pepř, kari koření, 5 porcí pstruha, šťáva z 1 citrónu, snítka estragonu, 2 lžíce strouhanky, dle chuti olivy
příprava:
Zeleninu očistíme, omyjeme, pokrájíme a asi 5 minut restujeme. Přidáme nasekané olivy, necháme přejít varem a okořeníme.
Zeleninu vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy.
Porce pstruha očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zelenině do pekáčku.
Na závěr posypeme strouhankou smíchanou s nasekaným estragonem.
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
Podáváme s vařenými brambory.