Suroviny:

1 candát, 1 kg soli, 8 bílků, 2 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej, alobal, citrón, petrželová nať

Příprava:

Candáta očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Na čistou utěrku nasypeme lžíci soli, candáta vytřeme solí z vnitřní strany a sůl rozetřeme i po povrchu. Potom jej opláchneme vodou a osušíme. Takto připraveného candáta dáme na chladné místo odležet.

Bílky, lžičku soli a polohrubou mouku vymícháme téměř do pěny. Vmícháme 1 kg soli a rovněž odložíme do chladu.

Dvojmo složený alobal potřeme olejem, nalijeme na něj část umíchané směsi, do které vložíme připraveného candáta. Zalijeme jej zbylou částí směsi, která musí být rovnoměrně rozvrstvena.

Alobal uzavřeme, vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme 30 minut.

Poté alobal rozevřeme a pečeme ještě 20 minut.

Poznámky:

Před podáváním slaný alobal odstraníme, rybu pokapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželovou natí.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři