suroviny:

méně kvalitní ryby (tloušť, plotice, podoustev aj.), které se pro menší hmotnost i kvalitu masa nehodí např. pro rybí salát, pepř, sůl, paprika, hl. mouka, marináda, tuk

příprava marinády:

1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 většího celeru, sklenice sterilované papriky, 3 cibule nakrájené na kolečka, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 2 bobkové listy – jemně nastrohanou zeleninu i ostatní přísady vaříme asi 5 minut, pak necháme vychladnout.

příprava:

Očištěné vykuchané ryby, bez hlavy a ploutví, pokrájíme několika řezy po celé délce těla, aby se při pečení nekroutily, při pokusu o narovnání by se ryby poškodily a nevypadaly by dobře.

Připravené ryby osolíme, opepřímě, obalíme v mouce a paprice a na pánvi pečeme do zlatova. Takto upravená ryba je kompaktní, vzhledově pěkná.

Upečenou rybu naložíme do marinády a necháme 3 až 4 dny odležet v chladničce. Před konzumací musíme ryby samozřejmě zbavit kostí.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři