suroviny:

1 štika o váze asi 1,5 kg, 60 g slaniny nakrájené na proužky, 30 g másla, 1/8 l smetany, 8 g bramborové moučky

Nádivka:

250 g masa z tresky nebo rybích zbytků, 2 vejce, pepř, 20 g parmazánu, 40 g másla, 60 g bílého pečiva bez kůrky, 1 polévková lžíce petrželové natě, sůl

Příprava:

Rybu pečlivě zbavíme supin tak, abychom nepoškodili kůži, břicho rozřízneme, rybu vykucháme a opatrně vyndáme páteřní kosti.

Na nádivku rybí maso a rybí játra jemně nasekáme, smícháme s žemlemi, vejci, pepřem, solí, parmazánem a nasekanou petrželkou. Nádivkou rybu naplníme a zašijeme.

Ze hřbetu odstraníme tmavou kůži a prošpikujeme tenkými proužky slaniny, rybu osolíme, položíme do pekáče, přelijeme horkým máslem a za pilného podlévání pečeme 40 až 50 minut v ne příliš horké troubě. Postupně přidáme 1/10 l vody a smetanu. Bramborovou moučkou omáčkou zahustíme. Můžeme ji vylepšit několika žampiony, smrži a rajčaty.

 

 

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři