1 štika o váze asi 1,5 kg, 60 g slaniny nakrájené na proužky, 30 g másla, 1/8 l smetany, 8 g bramborové moučky
250 g masa z tresky nebo rybích zbytků, 2 vejce, pepř, 20 g parmazánu, 40 g másla, 60 g bílého pečiva bez kůrky, 1 polévková lžíce petrželové natě, sůl
Rybu pečlivě zbavíme supin tak, abychom nepoškodili kůži, břicho rozřízneme, rybu vykucháme a opatrně vyndáme páteřní kosti.
Na nádivku rybí maso a rybí játra jemně nasekáme, smícháme s žemlemi, vejci, pepřem, solí, parmazánem a nasekanou petrželkou. Nádivkou rybu naplníme a zašijeme.
Ze hřbetu odstraníme tmavou kůži a prošpikujeme tenkými proužky slaniny, rybu osolíme, položíme do pekáče, přelijeme horkým máslem a za pilného podlévání pečeme 40 až 50 minut v ne příliš horké troubě. Postupně přidáme 1/10 l vody a smetanu. Bramborovou moučkou omáčkou zahustíme. Můžeme ji vylepšit několika žampiony, smrži a rajčaty.