suroviny:

na 1 kg rybího masa: 1 lžíce soli, 3 stroužky česneku, 300 g slaniny, 1 lžička pepře, 1 lžička celého nebo drceného kmínu, špetka kari koření, 1/2 balíčku sladké papriky, střívka na klobásy

příprava:

Vykostěné ryby (nejlépe kapr, candát, štika, okoun, sumec) nakrájíme asi na 1 cm široké plátky, lehce osolíme. Necháme 2 – 3 dny uležet v chladničce.

Po uležení přidáme utřený česnek (pokud jsme plátky dostatečně osolili, utřeme jej bez soli), okořeníme. Vzhledem k tomu, že rybí maso je hodně libové, musíme klobásy omastit slaninou.

Slaninu opláchneme ve vlažné vodě, zejména proto, že je většinou obalena vrstvou soli, a tím bychom klobásy přesolili. Slaninu krájem na kostičky asi 2 x 2 cm a spolu s rybím masem umeleme v mlýnku na maso. (Lepší je použít desku s většími otvory, aby kousky masa a špeku nebyly umlety příliš jemně.)

Při mletí vkládáme do strojku střídavě plátky ryb a kostiček slaniny, aby byla směs rovnoměrně promíchána, popř. ji ještě promícháme. Musíme si také samožřejmě opatřit střívka na klobásy.

Střívka naplníme směsí a klobásy udíme zvolna 4 – 5 hodin.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři