suroviny:
4 porce kapra, 1 masox, 1-2 stroužky česneku, 40 g mandlí, 1 citron, 100 g cibule, 400 g másla, olej, mletý pepř, sůl
příprava:
Omyté a osušené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek dáme na pánev se zahřátým olejem, lehce zpěníme, aby cibule zůstala lesklá. Přidáme nasekané oloupané mandle (stačí je na chvílí vložit do vařící vody, vytáhnout, nechat vychladit, poté je lze snadno oloupat). Vše zalijeme vývarem z kostky masoxu a chvíli povaříme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní zbylou cibuli (rozkrájenou na tenké plátky a rozdělanou na kolečka). Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby.
Asi po 10 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme.
Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Dobrou chuť…