suroviny:

1 kg kapr, sardelová pasta, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, tuk, 1 cibule, 5 kuliček pepře, bobkový list, 100 ml červeného vína, 30 g hladké mouky, sůl, citrón

příprava:

Očištěného a vykuchaného kapra naporcujeme.

Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme moukou a opečeme na tuku 5 minut  z každé strany.

Opečené porce kapra naskládáme na vyhřátou mísu.

Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem. Za občasného míchání povaříme 10 minut.

Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Omáčku přecedíme a podáváme s opékanými brambory.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři