suroviny:
1 kg kapr, sardelová pasta, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, tuk, 1 cibule, 5 kuliček pepře, bobkový list, 100 ml červeného vína, 30 g hladké mouky, sůl, citrón
příprava:
Očištěného a vykuchaného kapra naporcujeme.
Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany.
Opečené porce kapra naskládáme na vyhřátou mísu.
Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem. Za občasného míchání povaříme 10 minut.
Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Omáčku přecedíme a podáváme s opékanými brambory.