suroviny:

2 kg vykuchaného kapra, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 100 g cibule, 150 g másla, 60 g cukru, 100 g citronu, 50 g octa, 30 g mouky, 30 g strouhaného perníku, 50 g švestkových povidel, 30 g rozinek, 30 g mandlí, 50 g sušených švestek, nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, 0,2 l červeného vína

příprava:

Kapra očistíme, vykucháme, opláchneme a rozdělíme na dvě půlky, poté naporcujeme. Porce kapra vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme 12 – 14 minut a potom vyjmeme z vody.

Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky. Osmažíme společně s částí cukru na polovině másla dohněda. Do zeleninového základu přidáme opláchnutý citron nakrájený na plátky, přilijeme ocet a procezený vývar z ryb. Vše zahustíme zásmažkou připravenou z druhé části másla a hladké mouky. Rozšleháme a přidáme strouhaný perník, nové koření, pepř a bobkový list a povidla. Za častého míchání vaříme minimálně hodinu.

Provařenou omáčku dosolíme, ochutíme červeným vínem a cukrem. Omáčku procedíme hustým sítem. Jako “perličku” přidáme opláchnuté a spařené rozinky, spařené a oloupané mandle (stačí na chvíli vložit do vařící vody nechat okapat a vychladnout, poté je lze snadno oloupat). Přidáme na nudličky nakrájené a uvařené sušené švestky.

Kapra přelitého omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři