suroviny:

2 jelci, sůl, mletý bílý pepř, drcený kmín, citrón, olej, česnek, lžíce hladké mouky, 100 g hub, petrželová nať

příprava:

Očišténé, vykuchané a omyté jelce osušíme čistou utěrkou. Ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do chladna odležet.

Na oleji zahřejeme utřený česnek a přidáme mouku. Zlehka osmahneme a zalijeme vodou tak, aby nám vznikla řídší omáčka, podle chuti osolíme. Vlijeme do připraveného pekáče či zapékací mísy.

Potom vložíme odleželé jelce do pekáče, přidáme na plátky nakrájené čerstvé houby (nebo předem namočené sušené houby) a dáme péci do vyhřáté trouby.

Během pečení omáčku občas promícháme a upečeme doměkka.

Podáváme dochucené drobně nasekanou zelenou petrželkou a kolečky citrónu.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři