suroviny:
600 g úhoře, sůl, 70 g uzené slaniny, cibule, paprika, česnek, drůbeží vývar, petrželová nať, 4 rajčata, 100 g uzeného sýra
příprava:
Úhoře stáhneme z kůže. Umyjeme, osolíme a pokrájíme na menší kousky.
Prorostlou slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na malé nudličky nakrájenou papriku a osmažíme.
Potom přidáme porce úhoře s utřeným česnekem a osmažíme. Vše podlijeme drůbežím vývarem, posypeme nasekanou petrželovou natí a dusíme doměkka.
Šťávu vydusíme na tuk a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Vložíme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.