Dušený lipan s celerem

suroviny:

600 g lipana, 80 g celeru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, rostlinný olej, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 vejce vařené natvrdo, sůl, nasekaná pažitka

příprava:

Očištěného a omytého lipana osušíme čistou utěrkou. Lipana nakrájíme na porce, osolíme a odložíme na chladné místo alespoň na hodinu.

Celer očistíme, nakrájíme na plátky a uvaříme v asi 0,5 l vody, do které přidáme před vařením trochu cukru a octa.

Z oleje a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem z celeru. Do omáčky vložíme odleželé porce lipana a na mírném ohni dusíme doměkka.

Dušené maso vyjmeme, uložíme na nahřátou mísu a obložíme uvařeným celerem.

Ve smetaně rozmícháme žloutky, vlijeme do omáčky a za stálého míchání krátce povaříme.

Potom nalijeme na připravené porce lipana, posypeme nasekaným vejcem natvrdo a nasekanou pažitkou.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři