suroviny:
750 g štika, 80 g másla, 20 g slaniny, 1 lžička sladké papriky, 50 g cibule, 30 g hladké mouky, 1/8 sladké (popř. kyselé) smetany, sůl
příprava:
Očištěnou, vykuchanou štiku rozdělíme na porce.
Porce osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Pak je vyjmeme.
Ke zbylému tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které osmažíme drobně nasekanou cibuli. Jakmile žloutně, přidáme papriku, tuk zaprášíme mouku, osmažíme, podlijeme. Přidáme 1/8 husté sladké či kyselé smetany.
Chvíli povaříme. Pak vložíme porce štiky a v omáčce chvíli prohřejeme.
Rybu podáváme s máslovými noky, s dušenou rýží, s těstovinami nebo s topinkami z bílé veky.