Suroviny:
4 filety z candáta bez kůže, 2 krajíce toastového chleba, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, petrželová nať, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla
Příprava:
Toastový chleba nakrájíme na kostky a spolu s ořechy ho rozmixujeme.
Petrželovou nať omyjeme, osušíme a několik lístků dáme stranou na pozdější ozdobu. Zbytek na jemno nasekáme. Promícháme chléb s ořechy, nasekanou natí a žloutky, osolíme a opepříme.
Candátí filety omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom je opečeme na rozehřátém másle.
Po vyjmutí z pánve maso umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Přes filé rozetřeme ořechovobylinkovou směs. Pečeme asi 10 minut v troubě při 220 °C
Poznámky:
Podáváme s opečenými toasty a ozdobené petrželovou natí.