Suroviny:
4 filé z candáta bez kůže, sůl, cintrónová šťáva, přepuštěné máslo, 6 žampiónů nakrájených na plátky, 1 dcl bílého vína, 1 dcl mléka, strouhaný sýr, studené máslo, strouhanka, oregano, tymián, pepř
Příprava:
Omyté a osušené filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme.
Marinované candáty osušíme a prudce opečeme z obou stran na másle.
Do máslem vymazané zapékací formy vložíme candáty, navrch žampióny, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra.
Navrch dáme plátky studeného másla a posypeme strouhankou.
Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Potom zvýšíme na teplotu 250 °C a dopečeme asi 2 minuty do zlatova.
Poznámky:
4 porce