Suroviny:

1 candát (o váze asi 1,5 kg), 200 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 50 g másla, 2 dl bílého suchého vína, 5 rajčat, hrst petrželové natě (vhodnější je hladká, ne kudrnatá), pepř, sůl

Příprava:

Candáta vykucháme, odřízneme hlavu a ploutve. Zbavíme jej šupin.

Candáta nakrájíme na podkovy o šířce asi 4 cm. Dáme vařit do mírně osolené vody asi 30 minut.

Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli jemně nasekáme a na másle necháme zesklovatět. Přidáme hlívu a smažíme za stálého míchání. Přidáme jemně nasekanou petrželku  a rajčata, zalijeme vínem. Bez pokličky vaříme asi 15 minut.

Kousky rybího masa vyjmeme z vývaru. Vývar vlijeme do omáčky. Maso vykostíme a ponecháme v teple. Kousky masa podáváme s omáčkou a brambory.

 

Na Zoufalí rybáři najdete velké množství rybářského vybavení za bezvadné ceny. Kupte si rybářské potřeby, pruty, navijáky, nástrahy od znamých výrobců rybářských potřeb. Naše heslo zní – s námi chytnete vše. Pořiďte si kvalitní rybářské potřeby a načerpejte inspiraci v našem rybářském magazínu. Zoufalí rybáři nakonec nebudete.
Vybírejte z nabídky
10448
produktů
160
ověřených dodavatelů
Top akce a slevy na vybrané zboží
© Copyright 2018 - 2021 - 
Zoufalí rybáři