750 g candáta, 80 g másla, 20 g slaniny, 1 lžička sladké papriky, 50 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl
Očištěného, vykuchaného candáta rozdělíme na porce.
Očištěného, vykuchaného candáta rozdělíme na porce.
Porce osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Pak je vyjmeme.
Ke zbylému tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které osmažíme drobně nasekanou cibuli. Jakmile žloutně, přidáme papriku, tuk zaprášíme mouku, osmažíme, podlijeme.
Chvíli povaříme. Pak vložíme porce ryb a v omáčce chvíli prohřejeme.
Do omáčky můžeme přidat 1/8 husté sladké nebo kyselé smetany.
Rybu podáváme s máslovými noky, s dušenou rýží, s těstovinami nebo s topinkami z bílé veky.