750 g candáta, 1 l vody, 1/8 l bílého vína, 4 kuličky pepře, snítka petrželky, sůl. Na omáčku: 50 g másla, 30 g hladké mouky, 50 g cibule, 1/4 l sladké smetany, 50 g nastrouhaného sýra, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku
Ryby vykucháme, zbavíme ploutví a jiných nepoživatelných částí.
Ve vývaru z vody, vína, pepře, soli a petrželky uvaříme menší ryby v celku a větší nakrájené na porce.
Z másla, cibule a mouky připravíme hladkou jíšku, zředíme ji a rozšleháme smetanou a částí vývaru z ryb.
Pováříme na hladkou hustou omáčku, okořeníme ji a před podáním do ní vmícháme nastrouhaný sýr. Použijeme sýr výraznější chuti, např. parmezán nebo ementál.
Porce ryby zdobíme petrželkou a přeléváme sýrovým krémem.