30Říj

Zavináče z ryb

Zavináče z ryb
Hodnocení

marináda:

na 1 kg ryb 1 l vody, 0,3 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, malou sklenici sterilovaného zelí, 2 kyselé okurky

suroviny:

ryby, 8% ocet, voda

příprava:

Větší bílé ryby (cejn, podoustev, tloušť) vykostíme a necháme celé půlky ryb. Malé ryby (plotice, ouklej) necháme v celku i s kostmi. Ryby naložíme na 4 hodiny do 8% osoleného octa. Abychom ušetřili ocet, ryby pečlivě do nádoby složíme. Mezitím uvaříme marinádu.

Větší polovinu ryb položíme na prkénko a plníme kořenovou zeleninou, cibulí, zelím a okurkou. Zavineme a zajistíme párátkem. Malé ryby (ouklej, plotice) položíme celé do zeleniny a necháme několik dni v marinádě. Kosti změknou a ryba se jí celá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *