30Říj

Úhoř na žampiónech

Úhoř na žampiónech
Hodnocení

5 porcí

suroviny:

1 úhoř, 200 g žampiónů, 4 dcl rybího nebo hovězího vývaru, 50 g tuku, 5 lžic hladké mouky, muškátový květ, bílý pepř, 2 žloutky, citrónová šťáva

příprava:

Úhoře očistíme, stáhneme z kůže, vykucháme, vykostíme a pokrájíme na dílky. Prosolíme a necháme asi 30 minut odležet.

Poté jej vložíme do hrnce, přidáme nakrájené žampióny, přelijeme vývarem a vaříme 15 minut.

Z tuku a mouky připravíme jíšku, vyjmeme uvařeného úhoře a jíškou zahustíme omáčku, ochutíme.

Do hotové omáčky přidáme vaječné žloutky a ještě krátce provaříme.

Částí omáčky přelijeme rybu, část můžeme podávat zvlášť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *