30Říj

Štičí řezy s rajčaty a cibulí

Štičí řezy s rajčaty a cibulí
Hodnocení

suroviny:

štika o váze 1 kg, 125 g prorostlé slaniny nakrájené na tenké plátky, 250 g rajčat, 250 g cibule, 1 svazek petrželky, 40 g strouhaného sýra, 8 polévkových lžic kysané smetany, 60 g másla, 3 polévkové lžíce oleje, sůl, pepř, cukr, šťáva z jednoho citronu

příprava:
>Štiku zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na řezy silné asi 2,5 cm. Zakapeme citronovou šťávou. Po 10 minutách řezy osušíme, osolíme a opepříme. Dno nepříliš hlubokého pekáče vymažeme řezy rybího masa. Přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, pokrájenou cibuli a tři čtvrtiny nasekané petrželky. Zalijeme kysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme trošku cukru.

Pekáč zakryjeme alobalem a dáme do předem vyhřáté trouby (na rošt ve střední poloze). Pečeme při teplotě 200 stupňů celsia asi 20 minut. Potom odstraníme alobal, šťávu slijeme do misky, zeleninu vyjmeme z pekáče a udržujeme ji teplou.

Na rybu nasypeme vločky másla a strouhaný sýr a ještě ji 6 až 8 minut nepřikrytou pečeme. Třicet gramů vychlazeného másla nakrájeného na kousky šlehačem zašleháme do zakřáté šťávy. Omáčku dochutíme.

jak chytit štiku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *