30Říj

Ryba vařená v polévce

Ryba vařená v polévce
Hodnocení

– hlavní pokrm

suroviny:

800 g různých ryb, sůl, 200 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 50 g oleje nebo másla, 2 žloutky, petrželka, 1 stroužek česneku, špetka pepře, 1/2 bobkové listu nebo 1 stonek tymiánu

příprava:

Očištěné a vykuchané ryby nakrájíme na menší kousky. Zalijeme horkou osolenou vodou s kořením a cibulí. Vaříme zvolna na mírné plameni.

Pak odstraníme  kosti a ryby rozebereme na drobnější kousky.

Zeleninu nakrájíme na nudličky, osmažíme na tuku, zalijeme rybím vývarem a uvaříme do měkka.

Pak přidáme rybí maso a nakonec v trošce prochladlé polévky rozšleháme žloutky. Ve vývaru je jen prohřejeme.

Polévka je hustá rybím masem a zeleninou a podáváme ji s opečeným chlebem nebo s houskou jako hlavní jídlo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *