30Říj

Pečenáče

Pečenáče
Hodnocení

suroviny:

méně kvalitní ryby (tloušť, plotice, podoustev aj.), které se pro menší hmotnost i kvalitu masa nehodí např. pro rybí salát, pepř, sůl, paprika, hl. mouka, marináda, tuk

příprava marinády:

1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 většího celeru, sklenice sterilované papriky, 3 cibule nakrájené na kolečka, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 2 bobkové listy – jemně nastrohanou zeleninu i ostatní přísady vaříme asi 5 minut, pak necháme vychladnout.

příprava:

Očištěné vykuchané ryby, bez hlavy a ploutví, pokrájíme několika řezy po celé délce těla, aby se při pečení nekroutily, při pokusu o narovnání by se ryby poškodily a nevypadaly by dobře.

Připravené ryby osolíme, opepřímě, obalíme v mouce a paprice a na pánvi pečeme do zlatova. Takto upravená ryba je kompaktní, vzhledově pěkná.

Upečenou rybu naložíme do marinády a necháme 3 až 4 dny odležet v chladničce. Před konzumací musíme ryby samozřejmě zbavit kostí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *