30Říj

Lín v zeleninové marinádě

Lín v zeleninové marinádě
Hodnocení

4 – 5 porcí

suroviny:

750 g lína, 100 g oleje nebo másla, 150 g kořenové zeleniny, 50 g menší cibule, 50 g kečupu, 1 citrón, 1/8 l červeného vína, sůl, špetka pepře, trochu cukru, trochu hladké mouky

příprava:

Očištěné, oprané porce ryb nasolíme, opepříme, pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji (másle).

Porce vyndáme do zbylého tuku přidáme kečup, povařenou zeleninu nakrájenou na nudličky, cibuli, víno, sůl, cukr, citrón a krátce podusíme.

Touto kořeněnou pikantní omáčkou rybu zalijeme a v marinádě krátce podusíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *