30Říj

Jelci v česnekovohoubové omáčce

Jelci v česnekovohoubové omáčce
Hodnocení

suroviny:

2 jelci, sůl, mletý bílý pepř, drcený kmín, citrón, olej, česnek, lžíce hladké mouky, 100 g hub, petrželová nať

příprava:

Očišténé, vykuchané a omyté jelce osušíme čistou utěrkou. Ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do chladna odležet.

Na oleji zahřejeme utřený česnek a přidáme mouku. Zlehka osmahneme a zalijeme vodou tak, aby nám vznikla řídší omáčka, podle chuti osolíme. Vlijeme do připraveného pekáče či zapékací mísy.

Potom vložíme odleželé jelce do pekáče, přidáme na plátky nakrájené čerstvé houby (nebo předem namočené sušené houby) a dáme péci do vyhřáté trouby.

Během pečení omáčku občas promícháme a upečeme doměkka.

Podáváme dochucené drobně nasekanou zelenou petrželkou a kolečky citrónu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *