30Říj

Dušený lipan s celerem

Dušený lipan s celerem
Hodnocení

Dušený lipan s celerem

suroviny:

600 g lipana, 80 g celeru, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, rostlinný olej, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 vejce vařené natvrdo, sůl, nasekaná pažitka

příprava:

Očištěného a omytého lipana osušíme čistou utěrkou. Lipana nakrájíme na porce, osolíme a odložíme na chladné místo alespoň na hodinu.

Celer očistíme, nakrájíme na plátky a uvaříme v asi 0,5 l vody, do které přidáme před vařením trochu cukru a octa.

Z oleje a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem z celeru. Do omáčky vložíme odleželé porce lipana a na mírném ohni dusíme doměkka.

Dušené maso vyjmeme, uložíme na nahřátou mísu a obložíme uvařeným celerem.

Ve smetaně rozmícháme žloutky, vlijeme do omáčky a za stálého míchání krátce povaříme.

Potom nalijeme na připravené porce lipana, posypeme nasekaným vejcem natvrdo a nasekanou pažitkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *