30Říj

Černomořský úhoř

Černomořský úhoř
Hodnocení

suroviny:

úhoř, šťáva z 1 citrónu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce vegety, sůl, 1/4 másla

příprava:

Smícháme citrónovou šťávu, utřený česnek, olej a petrželku. Úhoře potřeme vně i zevnitř.

Úhoře zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.

Poté dáme péct do trouby na 250 stupňů Celsia asi 10 minut. Potom opatrně natrhneme alobal, přidáme máslo a dalších 10 minut dopékáme.

Je možno použít i jinou ušlechtilou rybu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *